Tzika Sax

maternity Ramona-42

Am decis să fac acest site din dragoste pentru cei care mă caută pe internet și cărora le place ceea ce fac eu, astfel încât toată informația să fie într-un singur loc.
Numele meu adevărat este Lucian Țica, sunt născut în vestul țării, în orașul Arad. După ce mama și tata mi-au dat papa și am crescut, am terminat Liceul de Arta ,,Sabin Dragoi”, apoi mi-am luat tălpășița și am plecat în lume. A fost mișcarea cea mai inteligentă din viața mea, faptul că am venit în orașul Cluj-Napoca, unde am întâlnit oameni minunați și cu suflet mare.
În timpul celor 6 ani de facultate la Academia Nationala  de muzică „GHEORGHE DIMA”mi-am dat seama că nu muzica clasică va fi viitorul meu. Așa că am început să cochetez cu muzica ușoară, cântând prin cluburi, cafenele, în diferite formule, cu clarinetul. Însă prin anul 2008 a venit momentul să renunț încet, încet la clarinet și să cânt la saxofon. Din acel moment viața mea s-a schimbat în ceea ce îmi doream de fapt, să cânt muzica usoara si să pot trăi din asta.

 

Dupa puțin timp a început proiectul cu colegul meu, Aldo Blaga, dintr-o joacă. Eu aveam trupă, dar nu aveam solist. El era tot clarinetist, însă cânta foarte bine cu vocea, așa că ne-am așezat într-o zi la masă și ne-am spus: HAI SĂ ÎNCERCĂM CEVA!  Acest CEVA a durat până în ziua de azi,  având în spate peste: 800 de evenimente împreună.

Am început să cânt cu saxul pe muzică house, iar debutul l-am avut exact în clubul Bamboo, din Cluj Napoca, după care am fost la multe cluburi din țara. În 2011 am început o colaborare frumoasă la București cu îndrăgitul interpret Horia Brenciu, având cea mai frumoasă experiență de până atunci, la Sala Palatului și pe multe scene din țară și străinătate. Iubind foarte mult Ardealul și Clujul, efectiv nu am putut să plec cu totul la București, așa că am rămas în Ardeal. Deoarece mi-a plăcut atât de mult orchestra lui Horia, am decis că pot organiza și forma și eu o astfel de orchestră în Cluj-Napoca. Zis și facut, iar din 2013 s-a format TzikASaxOrchestra.

 

In 2016-2017 am avut ocazia unică de a cânta pe aceeași scenă cu nume mari ale muzicii retro din lume: Dr.Alban, No Mercy, Mrs.President, Corona, Haddway in cadrul We love Retro.

 Ador să fac lumea să se simtă bine pe muzica interpretată de mine.

Îmi place spectacolul, îmi place show-ul, îmi place să simt lumea aproape de mine.

Imi place să cobor în mijlocul lor, imi place sa îi simt aproape.

 

 

 

Galerie Foto


« 2 de 2 »